Maak kennis met het lessen die je kunt leren van een kunstenaar zoals Mondriaan of Kandinsky. De wijze waarop zij hun kunst vorm gaven, geeft inspiratie. Hoe kun je blijven innoveren? Hoe kun je vanuit visie vormgeven aan verandering? Hoe belangrijk is het om te blijven experimenteren? 

De lessen van Mondriaan en van Kandinsky vertaal je en pas je toe op jouw eigen situatie, zodat je een aanpak hebt voor jouw organisatie. Deze aanpak verbeeldt je in een kunstwerk.

Inhoud programma

Vandaag gaan we een interactieve reis maken naar de wereld van verbeeldingskracht en creativiteit. We gaan niet alleen praten over het belang van verbeeldingskracht, maar we gaan het ook ervaren door middel van kunst! Het programma begint met een inspirerend verhaal. Daarna gaan we aan de slag met canvassen, verf, kwasten en andere materialen. We gaan stap voor stap een gezamenlijk kunstwerk creëren. De canvassen worden aan elkaar doorgegeven. Terwijl je het canvas van iemand anders ontvangt, bekijk je het zorgvuldig. Wat zie je in het werk? Welk verhaal wil je toevoegen? Voeg een extra laag toe aan het kunstwerk, misschien met een tekst, een geometrisch patroon of een kleuraccent. Op deze manier zullen we de kracht van samenwerking en collectieve verbeelding ervaren.

Het resultaat is een prachtig kunstwerk dat door ieder van ons is gecreëerd door middel van collectieve verbeeldingskracht en samenwerking. Elk canvas vertelt een uniek verhaal en draagt bij aan de essentie van de creativiteit van ons allemaal.