Amazing Automata: maak een bewegend kunstwerk

Hoe fascinerend is het om een bewegend kunstwerk te maken? In deze workshop ga je een eigen bewegend kunstwerk oftewel een automaton maken.
Automata zijn bewegende figuren, tableaus of sculpturen aangedreven door elektriciteit, uurwerken, water, wind, zwaartekracht of handmatige bediening. De eerste geregistreerde automata werden gemaakt in Egypte in 200-300 v.Chr. en tegen de 15e en 16e eeuw kwamen renaissancetuinen tot leven met hydraulische automata. Levensechte mechanische wezens en speelgoed werden een rage onder welgestelde Europeanen in de 17e eeuw, maar de gouden eeuw van automata vond plaats in het Victoriaanse tijdperk met ingenieuze ontwerpen van mechanische speelgoedmakers, vooral in Frankrijk en Duitsland. Vandaag de dag blijven automata fascineren en zijn ze uitgegroeid tot een moderne vorm van kunst.


In de workshop ga je naar eigen ontwerp een automaton maken. Je leert alles over hoe je figuren kunt laten bewegen met verschillende bewegingsmechanismen en hoe je die maakt uit hout en andere materialen.

Duur: 2-3 uur

Inbegrepen: Alle benodigde materialen, gereedschappen en natuurlijk onbeperkt koffie, thee en een verfrissend drankje.

Minimaal aantal deelnemers: 8.

Contact: Voor meer informatie en reserveringen, mail ons op info@verbeeldingsfabriek.nl of bel direct naar 06-48319827.

Extra’s: Breid je workshopervaring uit met een van onze culinaire arrangementen, zoals een smakelijke lunch of een luxueuze high tea.

Locatie: De workshop wordt georganiseerd in de sfeervolle Verbeeldingsfabriek in Gouda. Maar indien gewenst, kunnen we de workshop ook op een door jou gekozen locatie verzorgen.